Bezinková limonáda perlivá

16.06.2013

 

Budete potřebovat: 

4 l převařené vody 
250 g cukru krupice
5 bezinkových květů (velkých)
droždí - kousíček velký asi jako hrášek
1 citron

5L sklenice na naložení

 

POSTUP:

1. Vodu převaříme a necháme zchladnout. Vodu přelijeme do velké 5ti litrové sklenice. V mírně teplé vodě rozmícháme cukr.

2. Do vody dáme bezinkové květy. Citron oloupeme, nakrájíme na kolečka a přidáme do vody k bezinkám.

3. Do zchladlého nálevu přidáme maličký kousíček čerstvého droždí, velký asi jako hrášek. Droždí jednoduše hodíme nahoru na bezinky. Sklenici přikryjeme ubrouskem a zagumičkujeme. Necháme 1-2 dny odstát.

Limonádu scedíme přes sítko do džbánků / karaf / lahví - určeno k rychlé spotřebě, v lednici lze uskladnit cca 1 den. Nápoj je velmi příjemné chuti, jemně perlivý, lehký a nepřeslazený, navíc ohohacený vitamínem B a není cítit kvasnicemi! Neskladujte delší dobu!