Bezinkový puding

21.06.2013

 

Budeme potřebovat:
1 květ bezinky
0,5 l mléka
2 PL cukru
1 Vanilkový cukr
1,5 PL Solamylu

1. Očištěný a opláchnutý květ bezu vaříme na mírném ohni v 0,4 l mléka (tedy ne celé mléko :o)). Pokud se nám drobné kvítky oklepaly na stůl, nevyhazujeme, ponecháme stranou. K mléku přidáme cukr a vanilkový cukru. Vaříme asi 10 minut (aby mléko nebublalo a neutíkalo, tak na mírném ohni).

2. Ve zbylém 0,1 l mléka rozmícháme (za studena) Solamyl. Z hrnce vyndáme květ bezinky a dobře rozpuštěný Solamyl nalijeme do vařící se směsi v hrnci. Mícháme metličkou do zhoustnutí na puding. Doporučume také zamíchat opadané drobné kvítky z bezinky, které nám zbyly nebo pokud máme ještě jeden květ navíc, tak ho rozsypat do hotového pudungu. Drobné kvítky pak dělají dojem jakoby „vloček“ v pudingu.

3. Servírujeme do mističek. Nejlépe chutná vychlazený.