Na Stodolci
Penzion Na Stodolci se nachází v bezprostřední blízkosti Národního parku České Švýcarsko známého především díky skalnímu masivu Pravčická brána. Stojí na samém rozhraní chráněné oblasti Lužických hor a Labských pískovců na kraji Šluknovského výběžku v malebné jižní části obce Dolní Chřibská plné roubených chalup, začínajících hlubokých lesů a pískovcových skal.
Penzion Na Stodolci vznikl citlivou rekonstrukcí zemědělské usedlosti, jejíž historie se píše od roku 1881. Během přestavby bylo především dbáno na použití původních a tradičních materiálů, které naším hostům poskytují pocit tepla a útulnosti. Všechny pokoje, apartmány, letní pokoje i Roubenka jsou vybaveny vlastní koupelnou s toaletou.
Je možné se ubytovat:
- v klasických pokojích (v podkroví hlavní roubené chalupy)
- v apartmánech ve velké stodole
- v letních pokojích s přístupem na vlastní terasu s překrásným výhledem v malé stodole
- v Roubence Součástí penzionu Na Stodolci je samostatná roubenka, postavená klasickým tesařským způsobem z masivního dřeva.
Objekt je celodřevěný, ošetřený jen přírodními vosky. Roubenka je dvoupodlažní chalupa, kde v přízemí je vstupní chodba zakončená toaletou s umyvadlem, vedle chodby je největší obytný prostor s plně vybavenou kuchyní s pračkou, myčkou, lednicí, mikrovlnou troubou, rychlovarnou konvicí a vestavnou troubou a sklokeramickou deskou, jídelní kout až pro 8osob a rozkládací rohové sezení, které může sloužit jako obrovská postel (200x220cm). V patře se nachází dvě samostatné neprůchozí ložnice oddělené dveřmi (dvoulůžková a třílůžková), koupelna s umyvadlem, vanou a toaletou. Roubenka je ideální pro rodiny s malými dětmi, které v přízemí Roubenky naleznou dostatečný prostor pro svoje aktivity.
Restaurace Na Stodolci byla pro rok 2013 vyhodnocena Maurerovým výběrem Grand Restaurant. Nabídka naší restaurace sice není tak široká jako v jiných podnicích, ale je to dáno tím, že veškerá jídla jsou u nás připravována jen z čerstvých surovin, které sháníme od lokálních dodavatelů z nejbližšího okolí. Čerstvé BIO maso nám dodávají z Lipové u Šluknova, ostatní čerstvé maso pochází od řeznických mistrů z České Kamenice, kteří nám dodávají i vlastnoručně připravované klobásy a špekáčky, domácí knedlíky pro nás vyrábí pan Tolar, brambory a sezónní zeleninu nám vozí pan Růžička z Polep, kozí sýr pochází z malé kozí farmy z nedalekého Kyjova, med máme od včelaře z Chřibské, čerstvé ryby nám vozí na ledové tříšti, jen dva dny po vylovení. Co můžeme, připravujeme sami; žádné polotovary, mražené suroviny či instantní věci u nás nehledejte. Nečekejte kulinářské zázraky, ale jen českou, poctivou domácí kuchyni postavenou na čerstvých surovinách. Domácí a čerstvé, to je naše filozofie!
V okolí penzionu, ale i v oblasti Národního Parku České Švýcarsko se nachází množství nově vytvořených hipostezek, díky kterým je možné sledovat krásy národního parku z koňského hřbetu a proto jsou pro milovníky jízdy na koni jsou k dispozici stáje s jezdeckými koňmi, kde si mohou po předchozí rezervaci zajezdit jak zkušení jezdci, tak úplní začátečníci a děti. V letních měsících možnost krátkodobého venkovního ustájení.
K dispozici pokoje, apartmá a roubenka. Cena podle sezóny: pokoje a apartmá mimosezóna (únor-březen a listopad – prosinec kromě vánočních svátků) 500 Kč osoba/noc, hlavní sezóna 600 Kč, Silvestr 700 Kč. Roubenka podle sezóny 2.300 Kč až 3.500 Kč. Slevy 10-15 % při pobytu delším než 3 dny. Dítě do 2 let zdarma (bez nároku na lůžko a stravu), děti 3-12 let 30% sleva. Příplatek za pokoj obsazený pouze 1 osobou. Podrobný ceník viz níže uvedený web. Půjčení kola nebo grilu vč. uhlí za poplatek, wifi a parkování zdarma. V LEDNU UZAVŘENO.